Неведнъж сме разглеждали ползите и благотворното влияние, които кафето има върху различни органи и системи от човешкото тяло. Нека сега се спрем на органът с най-голяма площ, а именно кожата.

Малко хора знаят, че кафето дарява не само енергия и тонус, но и красота. Защото и кожата обича съставките в ароматната напитка.

Кафееното зърно съдържа много вещества, полезни за кожата, които се използват в редица козметични продукти и препарати:

  • кофеин
  • антиоксиданти
  • фибри
  • магнезий
  • калций
  • витамини В

Много козметични салони и студиа предлагат кафето за разкрасяване и подмладяване. Процедурите с кафе са много – антицелулитна терапия, ароматен пилинг, масажи, маски и др. Но с малко повече желание, можете да подобрите състоянието на кожата си с процедури в домашни условия:

За почистване от мъртви клетки:

Лицето леко се масажира със смес от кафена утайка, щипка сол, лъжичка канела и захар, както и няколко капки зехтин.

Моментален лифтинг ефект:

Постига се с прясна утайка, белтък и мед, а за стегнат очен контур към кафето се добавят кисело мляко и няколко капки лимонов сок.

Здравословен тен:

Кафена утайка, разбъркана с малко зехтин стяга, изглажда и потъмнява кожата. Като естествен, здравословен солариум е, макар и за по-кратко време.

Пилинг:

Пилингът с кафе изглажда неравностите, тъй като кофеинът подобрява кръвообращението и стяга кожата. Процедурата с кафе обаче се свързва с преминаване на кофеин през кожата и не се препоръчва при инфекциозни и възпалителни заболявания на кожата, за бременни и кърмачки.

Коса и косопад:

Кафето помага и при косопад, като просто трябва да се втрие и масажира добре скалпа със смляно кафе. Допълнителен ефект е и цвета, който ще се получи.

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg